

Η υπουργοποίησή του δεν διήρκησε περισσότερο από 33 ώρες, με τον ίδιο να αποφασίζει να εγκαταλείψει τον “τοξικό” κόσμο της πολιτικής, αφού δέχθηκε το πρώτο του σφυροκόπημα. Ο λόγος για τον Αρίστο Δοξιάδη, ο οποίος κοινοποίησε την παραίτησή του στα social media, η οποία νωρίτερα είχε γίνει δεκτή από την κυβέρνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Όπως είπε ο ίδιος, απαντώντας εμμέσως και στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή του με την εταιρία ΑΠΟΛΛΩΝ και το πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που της είχε επιβληθεί- έχει δικαστεί και απαλλαγεί από την δικαιοσύνη. Η απαλλαγή του ωστόσο δεν “σβήνει” το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ στο χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου από πλευρά της εταιρίας, στην οποία ήταν νόμιμος εκπρόσωπος. Η εταιρία διέκοψε τη λειτουργία της λίγο μετά την επιβολή του προστίμου, το οποίο δεν έχει ακόμη εισπραχθεί.
Σύμφωνα με κάποιες πηγές πληροφόρησης, όταν ο κ. Δοξιάδης βολιδοσκοπήθηκε για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ερωτήθηκε εάν υπάρχουν εκκρεμότητες ή θέματα που θα έπρεπε να είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και ο ίδιος φέρεται να είχε απαντήσει αρνητικά. Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, χθες Κυριακή, και μετά την επίθεση στο πρόσωπό του από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καραμέρο, ζητήθηκαν επιπλέον εξηγήσεις από τον υφυπουργό για το θέμα, με τον ίδιο να απαντά ότι δεν έχει σε βάρος του κάποια καταδίκη.
“Για την υπόθεση της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝ απαντώ ότι έχω δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που με απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία” ανέφερε στην ανάρτησή του, το ερώτημα ωστόσο εάν μπορεί να αναλάβει κυβερνητικό πόστο ενώ η εταιρία στην οποία συμμετείχε -με όποιον τρόπο- οφείλει στο ελληνικό δημόσιο 10 εκατομμύρια ευρώ, παραμένει.
Επίσκεψη στο ΥΠΟ
Στη σκιά της παραίτησης Δοξιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών εκπέμποντας το μήνυμα που εξέπεμψε και στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Ότι δηλαδή η καλή δημοσιονομική πορεία πρέπει να γίνει αντιληπτή και στο πορτοφόλι των πολιτών, να περάσει και στην καθημερινότητα τους, πάντα όμως με όρους πειθαρχίας. Ο νέος “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας, καλείται να εφαρμόσει με ταχύτητα αυτήν την “εντολή” με το βλέμμα στραμμένο στην μεσαία τάξη αλλά και τους ευάλωτους. Ήδη έχει στα χέρια του τις κατευθύνσεις για τον συντονισμό των δυνάμεων της ΑΑΔΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να συνεχιστεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αποτελεί μία ακόμη προτεραιότητα.
Έχει μπροστά του 25 μήνες μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, με πρώτη…στάση την ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Εάν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας πηγαίνουν καλά, η κυβέρνηση έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι είναι στα σκαριά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.
Στην κυριακάτικη ανάρτηση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τον θεσμό του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με διάταξη “που σύντομα θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και που θα διευρύνει τις ευεργετικές ρυθμίσεις στους συμπολίτες μας από τη μεσαία τάξη, άρα περισσότεροι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους”.
thetoc.gr