300 χορευτές δημιούργησαν μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα η οποία ξεκινούσε από την πλατεία Περιβολάκια και έφτανε μέχρι το Φλοίσβο χορεύοντας νησιώτικα τραγούδια.
Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση πως τέτοιο 6ήμερο των εκδηλώσεων η πρωτεύουσα πόλη της Κορίνθου δεν είχε ξαναζήσει. Πάντα ο Φλοίσβος έπαιρνε ζωή από περιστασιακές εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις που ακόμα και επιτυχημένες να ήταν δεν άλλαζε τίποτα στο λιμάνι.
Φέτος οι Θαλασσινές Ημέρες έφεραν τους Κορίνθιους στο κέντρο της πόλης.
Κάθε βράδυ στις 9 παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις και με την παρουσία τους αυτή έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη συνέχεια.
Οι Θαλασσινές Ημέρες επίσης απέδειξαν πως με συνέργειες μπορείς να φτιάξεις ένα διαφορετικό προφίλ στα δρώμενα της πόλης. Μπορείς να στρέψεις το βλέμμα προς τη θάλασσα αρκεί να κινητοποιήσεις τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.
Ο δήμος Κορινθίων, οι έμποροι της πόλης, ο σύλλογος επισιτιστών, ο σύλλογος αλιέων, τα ψαράδικα της Κορίνθου μπήκαν στη γιορτή, οι εθελοντές που καθημερινά “κατέθεσαν ψυχή” στην επιτυχία των εκδηλώσεων και κέρδισαν το στοίχημα!
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα χορευτικά σχήματα όλοι έγιναν ένα.
Μέσα σε αυτό συμμετείχαν και σπουδαίοι καλλιτέχνες που καταχειροκροτήθηκαν.
Ο Πάνος Μουζουράκης και οι διακεκριμένοι μουσικοί στην Ευρώπη Mario Stefano Pietrodarchi και Δημήτρης Σουκαράς έβαλαν την υπογραφή στην πολιτιστική ποιότητα των εκδηλώσεων.
Με την εικόνα του Φλοίσβου και εκατοντάδες ανθρώπους να χορεύουν θεωρώ δεδομένο πια πως οι Θαλασσινές Ημέρες θα γίνουν θεσμός στον Δήμο Κορινθίων.
Χρειαζόταν ο τόπος ένα εγερτήριο πολιτισμού, χαράς και εξωστρέφειας.
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά των εκδηλώσεων. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Και η δυναμική που αναπτύχθηκε αυτές τις ημέρες σε μια πόλη άνευρη μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή.
Κρατάμε τις φράσεις -υπόσχεση της αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμητρας Τσουλουχά, που επιμελήθηκε των εκδηλώσεων και έφερε τα πάνω -κάτω στο κέντρο της Κορίνθου..