Οι παλαιότεροι θα θυμούνται όταν Νομάρχης Κορινθίας ήταν ο Άγγελος Μανωλάκης, η ημέρα της γιορτής του για 8 χρόνια εορταζόταν με ανοιχτές θύρες τόσο στη Νομαρχία όσο και στο σπίτι του στο Χιλιομόδι.
Μια φωτογραφία από μια γιορτή του Άγγελου Μανωλάκη όχι από τα παλιά αλλά πριν από λίγα χρόνια μας θύμισε πολλά.
Οι εορτές του πρώτου αιρετού Νομάρχη Κορινθίας έχουν μείνει στη συλλογική μνήμη αφού πλήθος Κορινθίων συνέρρεε για να του ευχηθεί. Ο Μανωλάκης αν και προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ένωσε τους Κορίνθιους και γι αυτό το λόγο τον επισκέπτονταν όλοι ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης
Στις γιορτές του πάντα υπήρχε και μουσική με απαραίτητη αναφορά στο αγαπημένο του τραγούδι ” Σ αγαπώ γιατί είσαι ωραία”
Τα πηγαδάκια και οι παρουσίες έδιναν πάντα τροφή στους δημοσιογράφους.
Οι Κορίνθιοι είναι γνωστό πως αγάπησαν πολύ τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μέσα από τα πρόσωπα των Νομαρχών Άγγελου Μανωλάκη και Νίκου Ταγαρά.
Και οι δυο έκαναν δυο θητείες στα Νομαρχιακά πράγματα και αμέσως έβαλαν πλώρη για τη Βουλή.
Επί ημερών του Άγγελου Μανωλάκη αναδείχθηκαν θέματα σημαντικά που έχουν να κάνουν κυρίως με τον Πολιτισμό , πραγματοποιήθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες με ανθρώπους του πνεύματος και του καλλιτεχνικού χώρου γι αυτό το λόγο φίλοι και συνεργάτες του τον ονόμασαν “Νομάρχη του Πολιτισμού”.
Ο Νίκος Ταγαράς ήταν πιο τεχνοκράτης. Εξάλλου είχαν ήδη δρομολογηθεί μεγάλα ζητήματα του νομού που έπρεπε να διευθετήσει.
Γι αυτό το λόγο υπήρξε πολύ καλός γνώστης της Αυτοδιοίκησης και των θεμάτων της και έχει μέχρι και σήμερα πολύ καλές σχέσεις με τους αυτοδιοικητικούς.
Και ο Νίκος Ταγαράς έκανε εορτές ανοιχτές και εκείνος αγαπούσε τη μουσική αλλά και το τραγούδι.
Οι δυο Νομάρχες στις ημέρες της θητείας τους υπήρξαν παντοδύναμοι λόγω της μεγάλης τους δημοφιλίας.
Και οι δυο έγιναν βουλευτές, ο δεύτερος εκπροσωπεί την Κορινθία μέσα από κυβερνητικά σχήματα ως υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Από τους δυο αιρετούς Νομάρχες της Κορινθίας , που είχαν και οι δυο ιδιαίτερη πατρίδα τους το Χιλιομόδι δημιουργήθηκε και “Η σχολή του Χιλιομοδίου” (μεταφορικός και σημειολογικός πολιτικός χαρακτηρισμός) για την οποία θα μιλήσουμε σε άλλη μας ανάρτηση.